Αρχική | Green Key

Green Key

Οικολογικό Σήμα Ποιότητας Green Key
 
Το Ξενοδοχείο S Hotel Boutique διαθέτει Πιστοποιητικό Green Key.
 
Το Green Key είναι ένα μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο Πρόγραμμα. Αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το UNEP.
 
Το Green Key είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο παγκόσμιο οικολογικό σήμα για καταλύματα και διαθέτει ένα εθνικό κέντρο διοίκησης σε κάθε συμμετέχουσα χώρα. Προωθεί τον αειφόρο τουρισμό και στοχεύει να συμβάλει στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής με τη βράβευση και την υποστήριξη εγκαταστάσεων με καλές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στη Δανία το 1994 και υιοθετήθηκε από το FEE το 2002 για να γίνει το πέμπτο διεθνές του πρόγραμμα. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε 28 χώρες και συνεχίζει να αυξάνεται.
 
Η ετικέτα βασίζεται σε διεθνή κριτήρια που αντικατοπτρίζουν τους διάφορους τομείς τουριστικών εγκαταστάσεων (ξενοδοχεία, ξενώνες, κατασκηνώσεις, συνεδριακά και κέντρα διακοπών) που επικεντρώνονται στην περιβαλλοντική διαχείριση, τις τεχνικές απαιτήσεις και τις πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή των επισκεπτών, του προσωπικού και της κάλυψης προμηθευτών:
 
·      Νερό, Απόβλητα, Ενέργεια,
·      Συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών,
·      Περιβαλλοντική διαχείριση,
·      Συμμετοχή προσωπικού,
·      Χρήση χημικών,
·      Κοινόχρηστοι χώροι,
·      Φαγητό και αναψυκτικά.

http://www.greenkey.global/

Green Key


http://www.fee.global/
https://eepf.gr/el

Πιστοποίηση