Η τοποθεσία του ξενοδοχείου S Hotel δίπλα στην παραλία Θεσσαλονίκης
Αρχική | Η τοποθεσία

Μια ματιά στο κέντρο της πόλης

Σας καλωσορίζουμε στη φιλική τοποθεσία του S Hotel Boutique. Με τις παρακάτω πληροφορίες θα θέλαμε να σας προτείνουμε σύντομους πολιτιστικούς περιπάτους για να ανακαλύψετε τις πολλές αστικές ιστορίες που έχει να προσφέρει η πόλη μας τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα.

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ S HOTEL BOUTIQUE

Ημέρα και Νύχτα

Βρισκόμαστε ακριβώς στην καρδιά του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να βιώσει εκτός από τη νεωτερικότητά του και επίσης την «bell epoque» περίοδο της Θεσσαλονίκης. Οι μοντέρνες μπουτίκ συνδυάζονται με άρωμα ιστορίας και ελληνικής κουζίνας σε πολλές παραλλαγές, από τα μοντέρνα θαλασσινά μέχρι την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, ακριβώς μπροστά από την πόρτα του ξενοδοχείου σας.

Η διπλανή «Πλατεία Ελευθερίας» σχεδιάστηκε το 1870 και ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της πόλης για το εμπόριο, την ναυτιλία και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Το 1911 ιδρύθηκε το “Stein’s Oriental Stores Ltd” με την ξεχωριστή πράσινη σφαίρα του στον τρούλο του, που διατηρείται τέλεια μέχρι και σήμερα. Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε το “Cercle de Salonique”, το διάσημο κλαμπ – που συγκέντρωνε στο μπαρ / εστιατόριο και τη βιβλιοθήκη του – την επιχειρηματική και καλλιτεχνική ελίτ της πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο S Hotel

Λίγα μόλις βήματα μακριά θα ανακαλύψετε τη διάσημη περιοχή «Άνω» και «Κάτω» Λαδάδικα με τα χρωματιστά πλακόστρωτα πεζοδρόμια, πολλά εστιατόρια και μπαρ και μια αίσθηση του αποικιακού παρελθόντος της πόλης.

Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα μιας εποχής όπου οι επιρροές από τους εβραικής, γαλλικής και ιταλικής πολίτες της Θεσσαλονίκης γίνονται αισθητές ακόμα και σήμερα, με έναν καταπληκτικό περίπατο στους πολυάριθμους μικρούς δρόμους και σοκάκια της περιοχής μας.

Στα ανατολικά θα βρείτε την πολυσύχναστη πλατεία Αριστοτέλους, η οποία σχεδιάστηκε το 1971 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Έρνεστ Έμπραρ, συνδυάζοντας βενετσιάνικα, βυζαντινά και αραβικά στοιχεία στα πολυάριθμα ημι-σφαιρικά κτίρια.

Τέλος, ένας χαλαρωτικός περίπατος στο σύγχρονο λιμάνι της Θεσσαλονίκης απέχει μόλις 1 λεπτό από το S Hotel Boutique. Επισκεφθείτε το Μουσείο Κινηματογράφου ή το Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης ή απλώς απολαύστε τα συναρπαστικά χρώματα κατά τη διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος στην όμορφη πόλη μας.

Ιστορία της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές ιστορίες να σας διηγηθεί και η πρώτη ξεκινά από την ίδια τη στιγμή της ίδρυσης της το 316/315 π.Χ. Με ‘αίμα’ βασιλικό, αφού η νέα πόλη πήρε το όνομα της από τη Θεσσαλονίκη, την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, λόγω της εξέχουσας γεωγραφικής της θέσης, σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Μακεδονίας και της Βαλκανικής Χερσονήσου, πλεονεκτήματα που διατηρεί εδώ και 2.300 χρόνια. Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της μακράς πορείας τα πολυάριθμα μνημεία της. Ανοιχτά και επισκέψιμα, ζουν μαζί με τους κατοίκους και αφηγούνται ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, εποχές.

 

 

LINK thessaloniki.gr

Διαβάστε την ιστορία της Θεσσαλονίκης για να κατανοήσετε τη σημασία τους, προτού τα συναντήσετε περπατώντας στην πόλη αλλά και για να νιώσετε αυτή τη μοναδικότητα που κάνει τους Θεσσαλονικείς τόσο περήφανους για το παρελθόν της. Η περιοχή της Θεσσαλονίκης κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους με τα παλαιότερα ευρήματα οικισμών να χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο και πιο συγκεκριμένα από την έκτη με πέμπτη χιλιετία π.Χ. Ο μεγαλύτερος οικισμός ήταν αυτός της Θέρμης, που έδωσε το όνομα του στον ομώνυμο κόλπο και γεωγραφικά τοποθετείται, σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, στο σημερινό Καραμπουρνάκι. Άλλοι μικρότεροι οικισμοί βρίσκονταν στις περιοχές της Τούμπας, της Σταυρούπολης, της Πολίχνης.

Βρείτε όλα τα ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε, προτεινόμενα δρομολόγια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικές αγορές και πολλά άλλα που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ